KAMUOYUNA DUYURU

Kamuoyuna;


02.02.2022 tarihinde Aşağıbeyçayır ve Eğrisöğüt köylerinde ihalesi yapılan ve şartnamede irtifak hakkı amacı "Konut enerji ve turizm hariç olmak üzere eğitim, ticari, sağlık, sanayi, organik tarım, organize hayvancılık, sosyal ve kültürel vb. sabit ve kalıcı tesis" olarak belirtilen arazilerin Erciyes Patlayıcı Maddeler Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından "Patlayıcı Madde Üretim ve Depolama Tesisi (Kapsüle Duyarlı Emülsiyon, Anfo, Ağır Anfo, Kapsül Üretim ve Montaj)" olarak kullanılacağını öğrenmiş bulunmaktayız. 


Aşağıbeyçayır ve Eğrisöğüt köylerimizde yapılması planlanan bu tesisin çevre ve görüntü kirliliği başta olmak üzere bitki örtüsü, hayvan popülasyonu, tarım ve hayvancılık gibi alanlarda oluşturacağı zararlar aşikârdır. 


Köylüler, bahse konu arazilerin ve meraların mülkiyetinden orman köyü niteliği kazanılması için feragat etmişlerdir. Bu meralar ve araziler üzerine böylesine zararlı bir tesisin, üstelik ihale şartnamesindeki tanımlara ve yasaya da aykırı şekilde kurulmasına, toplum olarak karşı olduğumuzu, süreci yakından takip ettiğimizi ve gerekli adımları atacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.