Gülme Garantisi Var Bu Hikayede

Bu hikaye seneler seneler önce köyümüzde yaşanmış gerçek hayattan alınan bir hikayedir. Hikaye Köylümüz Servet KAYA ve Şerafettin ASLAN arasında yaşanmıştır. Büyüklerimizden izin alınarak yayınladık bu güzel hikayeyi.

YAZAN : Mahir HAYALOĞLU

Kaleme alan : Coşkun YALDIZ

Oyuncular:

BAŞKAN : Servet KAYA

ŞEF : Şerafettin ASLAN

 OLAN KÖYLÜYE VE TAVUKLARA OLDU

Seneler önce ;

Birgün Başkanla şef köyde buluşuyorlar ve birbirleri arasında plan yapıyorlar. Planın içeriği ise köyde ne kadar cam varsa kırmak ve köyden kaçmak. Köyün bütün camlarının neden kırıldığını başta kendileri olmak üzere kimse bilmiyor. Sadece köy büyükleri ile yaşadıkları küçük çaplı azar işitmeleri.

 

Köyde bir iki kişiye küsülürde koca köye küsülmezki . Neyse bu iki kafadar biraz cam ,kapı ,pencere ve çerçeve kırdıktan sonra köyü terk etmeye başlarlar , fakat ceplerinde hiç para yoktur. Tabi kafaya koymuşlar köyden kaçmayı eeee parada yok ne olacak diye düşünürken köyün çıkışında bir küllükte güneşlenmekte olan iki adet tavuğu yakalayarak kollarının altına alırlar ve yola koyulurular.

Şimdi sizde diyeceksiniz iki tavuktan sermayemi olur diye ; Valla o iki arkadaş için güzel bir sermaye bence. İstikametleride Tel dereden aşarak şoseye doğru yola koyulmuşlar. yolculuk esnasında ŞEF BAŞKANA demişki sen şu iki tavuğu sağlamca tut kaçırma ben ufak bir su dökeceğim der ve tavukları teslim eder BAŞKANA. Tavukları koltuğunun altına alan BAŞKAN arkadaşım kaçmasınlar diye sıkıca tutar hatta okadar sıkı tutarki tavuklar boğularak ölürler.

Başkan tavuklara bakar hiç kıpırdama, hareket yok tavuklarda ve ŞEF e seslenerek ŞEF bu tavuklar hiç kıpırdamıyor hareket etmiyor ne oldu bunlara deyince Su dökmek ile meşgul olan ŞEF bombayı patlatır ve geri BAŞKANA şöyle seslenerek;

AMAN HA BIRAKMA O ŞEREFSİZLERİ KÜLLÜK NUMARASI YAPIYORLAR BANA YUTTURAMAZLAR ...

 

Su döküp gelen Şef tavuklara bakar ki ölmüşler ve bu bizim muhteşem ikili tıpış tıpış borandereye doğru yola koyulurlar.

OLAN KÖYLÜYE VE GARİBAN TAVUKLARA OLUR... :)